home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen 5XL

Volkswagen u Kini prodaje Lamando L, sportskiju verziju tamošnje Jette, kao što je Arteon atraktivnije izdanje Passata. Lamando se promoviše kao veoma komforno porodično vozilo, ali korisnik TikToka @justinbuildcars misli da to nije dovoljno.

Zato se odlučio na preradu da bi dobio svojevrsno XL izdanje. U stvari, radi se o povećanju na 5XL, što mu je sada i zvanično ime. I da, ovaj automobil zaista postoji, a to potvrđuju i brojni snimci.

Automobil je proširen na jednom boku, ali je zadržana simetričnost. Jedino otvoreno pitanje je kako je koncipiran pogon. Sudeći po brzini kojom se kreće, to poglavlje nije u potpunosti apsolvirano, navodi Index.hr.

Zanimljivo je da je automobil rastao isključivo u širinu, i to gotovo dvostruko. Sa startnih 1831 mm širina automobila je narasla na nepuna tri metra. Pogled u kabinu otkriva dodatna sedišta, pa je sada kapacitet kabine osam osoba. Vlasnik tvrdi da bez ikakvih problema u kabinu stane i deset osoba.

Pojam widebody ovde zaista poprima novi smisao. Kako god, mora se priznati da je modifikacija izvedena vrlo kvalitetno. Čovek bi pomislio da je Lamando 5XL stigao direktno iz fabrike.

Izvor: Index.hr

Foto: Screenshotčitanja : 1091Komentari