home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Renault šala

Tesla već godinama ima praksu da debelo unapred najavljuje nove modele. Tako su Semi i Cybertruck najavljeni davno, ali ni jedan nije stigao do serijske proizvodnje.

Upravo tu činjenicu odlučio je da iskoristi Renault kako bi malo podbadao američkog proizvođača, piše Index.hr. Video prikazuje radnika koji postavlja promotivni džambo plakat za Tesla Semi. Nakon toga postavlja naslov “Postoje oni koji daju velike najave“. Radnik nakon obavljenog posla odlazi u svoj kamion, dostavni Renault, a naslov se menja u "A postoje i oni koji već skupljaju kilometre“.

U opisu videa stoji i objašnjenje da su Renaultovi električni kamioni do sada odradili dva miliona kilometara. Radi se o drugoj generaciji modela E-Tech Master, E-Tech D i E-Tech D Wide nosivosti od 3.1 do čak 26 tona, koji se proizvode u fabrici u Blainville-sur-Orneu u Normandiji.

Elon Musk je Tesla Semi predstavio sada već daleke 2017. godine. Proizvodnja je trebalo da krene 2019. godine, a onda je nakon niza odlaganja Elon Musk 7. oktrobra objavio da će prvi primerci biti isporučeni Pepsiju, i to 1. decembra ove godine. 

Izvor: Index.hr

Screenshot: YouTubečitanja : 729Komentari