home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Polestar Snow Space

Polestar je otvorio svoj prvi izložbeni prostor koji je u potpunosti napravljen od snega, a nazvan je Polestar Snow Space.

Inspirisan minimalističkim dizajnom sedišta kompanije u Geteborgu u Švedskoj, ovaj objekat se nalazi u Rovaniemiju, u Finskoj, unutar Arktičkog kruga. Izložbeni prostor nudi jedinstveno iskustvo zainteresovanim Polestar kupcima, ali u kratkom vremenskom periodu.

Polestar Snow Space

Snow Space je izgradila finska kompanija Frozen Innovation. Ta kompanija je izgradila oko 50 različitih objekata od snega i leda u poslednjih 15 godina, uključujući hotele, barove i mali zamak.

Polestar Snow Space

Prema rečima generalnog direktora kompanije Frozen Innovation Tavi Heikila, kompanija je za izgradnju kocke koristila 3.000 kubnih metara snega iz lokalnog skijališta Ounasvara. Objekat je visok 12 m, sa zidovima koji su debeli 2 m. Za završetak projekta bilo je potrebno šest nedelja, uključujući dve nedelje izgradnje.

Polestar Snow Space

Električni Polestar 2 EV je dostupan za probnu vožnju na obližnjoj stazi za sneg, dok je sam automobil prikazan u okviru kocke uporedo sa ledenim skulpturama (točkovi, delovi vešanja i kočnice) koje su izradili lokalni umetnici.

Polestar Snow Space je otvoren do 26. februara 2023.  

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 337Komentari