home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Honda Civic s pređenih 12 kilometara

Uz konstataciju da je reč o prvom Civicu EG generacije proizvedenom u Kanadi, hečbek pred nama je u proseku godišnje „prevaljivao“ manje od 400 metara, i to tokom tri decenije.

Jedan YouTuber je otkrio ovu Hondu, koja je prešla neshvatljivo mali broj kilometara, nakon više od 30 godina od silaska s proizvodne linije.

U video klipu entuzijaste zvanog „HondaPro Jason“, detaljno se opisuje priča vezana za EG generaciju Civica iz 1992. Ovaj primerak se smatra prvim koji je proizveden u fabrici japanske kompanije u Ontariju (Kanada).

Tvrdnja je verifikovana Civicovim VIN brojem, koji se završava s 0001, što označava da je reč o prvom vozilu koje je sišlo s proizvodne linije za severnoameričko tržište.

Mada je prošlo više od 30 godina otkada je ovaj Civic „rođen“, on je i dalje kao nov, s pređenih, pazite sad – 12 kilometara!

Honda Civic s pređenih 12 kilometara

Aktuelni vlasnik, Dilan Šarp, rekao je Džejsonu da je automobil veći deo svog životnog veka proveo u Hondinom centru za obuku, pre nego što ga je kupio u stanju kao iz prodajnog salona, tvrdeći da je u vreme kupovine u karteru još uvek imao originalno motorno ulje i proizvodne oznake ispod šasije.

Honda Civic EG generacije proizvođena je u Kanadi između 1991. i 1995. godine na globalnom planu i bila je u ponudi u tri nivoa opreme: CX, VX, DX i Si.

Model o kojem je reč je Civic DX, pogonjen 1,5-litarskim četvorocilindarskim motorom, koji je 1992. proizvodio za to vreme solidne 103 ks. Pogon je naravno na prednje točkove, a menjač je petostepeni ručni.

Civic je trenutno izložen u Image Honda centru u Hamiltonu (Ontario), na oko 90 minuta vožnje od mesta gde je proizveden, ali gospodin Šarp kaže da je otvoren za mogućnost prodaje, ukoliko dođe do ponude koju ne može da odbije.

Nažalost, što više kilometara ovaj Civic pređe, vrednost će mu padati, sem ukoliko ne postane muzejski primerak ili bude stavljen u vremensku kapsulu za one koji obožavaju stare automobile u originalnom fabričkom stanju.

Izvor: Automotoshow.rsčitanja : 933Komentari