home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Lexus je na ovogodišnjem izdanju Pebble Beach Concours d'Elegance događaja u Kaliforniji predstavio još jednu ograničenu Pebble Beach Edition seriju svog Coupe-Cabrio modela SC 430. Ova, već šesta specijalna edicija Lexusa SC 430 biće proizvedena u svega 300 primeraka, a u prodaji će se pojaviti u septembru.

 (Dalje)U prvih sedam meseci ove godine Kia je povećala svoju prodaju za 16,9 odsto u odnosu na isti period 2007. Tačnije, plasirano je 839.384 vozila, dok je za sedam meseci prošle godine kupce našlo 717.149 ovih korejskih automobila.

 (Dalje)

Bugatti je na skupu Pebble Beach Concours d’Elegance (Monterej, Kalifornija) i zvanično promovisao dugo očekivani Veyron 16.4 Grand Sport, odnosno Veyron u otvorenoj varijanti sa providnim krovom od polikarbonata koji se uklanja ručno.

 (Dalje)

Nakon jednog teaser crteža krajem juna i par renderinga od pre nekoliko dana, italijanska dizajnerska kompanija Pinifarina (čiji šef je tragično nastradao prošle nedelje – o tome više OVDE) je na događaju Pebble Beach Concours d’Elegance (održava se u Montereju u Kaliforniji) i zvanično promovisala svoj najnoviji automobil Hyperion.

 (Dalje)

Tek što je MTM promovisao Audi RS6 R Avant sa 656 i 702KS, a ABT Sportsline predstavio svoj RS6 sa okruglo 700KS, stiže i (trenutno) najjači u ovom društvu - B&B Audi RS6 Avant sa svih 715KS. Ko je sledeći?

 (Dalje)

Kao što je već dobro poznato, Infiniti će u prvom kvartalu naredne godine ponudu svog modela G37 proširiti i otvorenom, kabriolet varijantom sa tvrdim sklopivim krovom iz tri dela (svetska premijera će biti održana u novembru ove godine na salonu automobila u Los Anđelesu), a ovo je njegova prva zvanična slika.

 (Dalje)

Lincoln je na ovogodišnjem Salonu u Detroitu izlažio zanimljivu studiju MKT concept, koja će prema upravo objavljenom fabričkom saopštenju ući u serijsku proizvodnju već naredne godine (kao model za 2010.– tu).

 (Dalje)

Da ni gruzijski konflikt, niti kriza u odnosima Rusije i SAD nisu prepreka za veliki kapital govori činjenica da američki "Krajsler" spas od sve većih gubitaka traži na brzo rastućem automobilskom tržištu Rusije, objavljeno je u Njujorku.

Kao mogući partner treće po veličini američke automobilske kompanije navodi se ruska grupacija GAZ pod kontrolom milijardera Olega Deripaske, prenosi ruski poslovni dnevnik "Vedomosti".

 (Dalje)

Izvor : Danas

Dženeral motors je i dalje, uprkos najavljenom dolasku Fijata, zainteresovan da u Kragujevcu pokrene proizvodnju Opelovih modela automobila. Trenutno se u vezi s tim namerama, prema nezvaničnim informacijama, razmatra nekoliko mogućnosti, a konačan stav Dženeral motorsa biće poznat neposredno posle potpisivanja ugovora o strateškom partnerstvu Fijata i Zastave.

 (Dalje)

ABT Audi RS6 Avant

16 Avg 2008 - 07:10 Tuning Link

Kao odgovor na upravo predstavljeni MTM Audi RS6 R Avant sa 656KS, odnosno 702KS (o tome više OVDE), nemački ABT Sportsline je kupcima ponudio RS6 Avant koji iz V10 TFSI bi-turbo agregata izvlači svih 515kW/700KS i 800Nm obrtnog momenta (u rasponu od 2400 do 6100 o/min.).

 (Dalje)

BMW je kupcima ponudio blindiranu, Security verziju svog SAV (Sports Activity Vehicle) modela X5, koji ispunjava sve bezbednosne zahteve balističkog nivoa VR4 (što u praksi znači da X5 Security pruža sigurnost putnicima od napada oružjem kao što su .44 Magnum, .357 Magnum ili 9 mm Luger).

 (Dalje)

Novi Ford Ka, koji će zvaničnu svetsku premijeru imati 2. oktobra na Salonu automobila u Parizu, dobio je i jednu od uloga u najnovijem nastavku serijala o Džejmsu Bondu – "Quantum of Solace".

 (Dalje)

Cadillac CTS Sport Wagon

15 Avg 2008 - 12:28 Noviteti Link

BLS Wagon neće biti jedini karavan u ponudi Cadillaca, jer će se već na proleće sledeće godine u prodaji pojaviti i CTS Sport Wagon, odnosno karavanska verzija druge generacije modela CTS. Premijera će inače biti održana ovog vikenda i to na događaju Pebble Beach Concours d'Elegance u Kaliforniji.

 (Dalje)

Novi Cadillac SRX

15 Avg 2008 - 12:22 Noviteti Link

Najavu za novi Cadillacov crossover SRX (aktuelni je lansiran 2004. godine) smo mogli da vidimo još na januarskom Salonu automobila u Detroitu kroz studiju Cadillac Provoq (od koga SRX preuzima veliki deo stajlinga), dok je početak prodaje najavljen za sredinu naredne godine.

 (Dalje)

Budući da mu prodaja konstantno pada (od početka ove godine za 43%, a samo u julu za 61% u odnosu na 2007.), u Hummeru pokušavaju da zainteresuju kupce novim verzijama. Najnovija u nizu je limitirana serija modela H2 (u SUV i SUT varijantama), nazvana "Black Chrome", koja će biti proizvedena u samo 1300 primeraka.

 (Dalje)