home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Mazda 3 Concept

29 Jun 2008 - 00:42 Concept cars Link

Ako je verovati pojedinim izvorima, ovo su prve slike novog Mazdinog koncept vozila, koji najavljuje kako će izgledati nova, druga generacija Mazde 3. Premijera se očekuje ove jeseni na salonu automobila u Parizu, a serijska verzija (koja izgledom ne bi trebalo mnogo da odudara od studije) na tržištu startuje 2009. godine.

Novi Mazdin predstavnik u C klasi imaće osobeniji i sportskiji dizajn (u stilu RX8-ice i nove Mazde 6) u odnosu na aktuelni model, a odlikuju ga dinamičniji prednji kraj sa karakterističnim Mazdinim otvorom za vazduh, naglašeni lukovi blatobrana, veliki točkovi, mala bočna stakla i zanimljivo rešen izgled C stuba. Što se unutrašnjosti tiče, ona će dobiti novi izgled u stilu nove Mazde 6 (kvalitetniji materijali i još viši nivo završne obrade se naravno podrazumevaju) sa komandama za audio sistem i satelitsku navigaciju na upravljaču.

Buduća Mazda 3 će koristiti produženu platformu sledeće, treće generacije Forda Focus (pojaviće se 2010. godine), što će u praksi značiti prostraniju kabinu nego do sada i poboljšane vozne osobine. Takođe, novi model će biti lakši u odnosu na istoimenog prethodnika, a to kao posledicu daje nižu potrošnju i manju emisiju CO2.

Što se motora tiče, nova "trojka" će koristiti već poznate agregate iz sadašnjeg modela (uključujući i 1.6 litarski dizelaš), uz dodatak novog 2,5 litarskog benzinca sa 250KS (u paru sa šestostepenim manuelnim menjačem), koji će se u sportskom MPS modelu pojaviti 2010. godine.čitanja : 2575Komentari

U prvi mah pomislio sam da je ovo neki subaru, ali više mi liči na nekog "kineza".

Autor Stefko 29 Jun 2008, 01:26

I meni lici na Subaru koji je "nacrtao" Dzordz Lukas i da se pravi za Kinu

Autor ChedaADELAIDE 29 Jun 2008, 06:02

Nije los.
Mnogo bolje nego aktuelni model.

Autor Eki 29 Jun 2008, 19:48

Ma meni e super kao i stara!Odli;no izgleda jos samo da mi ga neko pokloni...hm...

Autor debeli ker 04 Dec 2008, 20:10