home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedna od premijera francuskog Peugeota na domaćem terenu predstojećeg Salona automobila u Parizu (održava se od 4. do 19. oktobra) biće i koncept sportskog hibridnog automobila, čije potpuno ime će međutim biti obelodanjeno naknadno. Naime, Peugeot je danas, sem ovih slika, objavio samo da ime novog koncepta počinje sa "RC...", dok će ostatak imena biti saopšten u Parizu.

Iako ga Peugeot zvanično naziva GT Coupe, novi "RC..." je u stvari automobil sa četiri vrata i četiri sedišta, koji može da se posmatra i kao razrada studije Peugeot 908 RC, jedne od zvezda prethodnog pariskog salona automobila.

Hibridni pogonski sistem Peugeota "RC..." raspolaže sa snagom od 313KS i u kombinovanom ciklusu emituje 109 grama CO2 po kilometru, dok je u elektro modu emisija naravno ravna nuli.

Ovim konceptom Peugeot dokazuje da i ekološki prihvatljiviji automobili mogu da budu uzbudljivo dizajnirani i da pružaju uživanje u vožnji, a sve to u kombinaciji sa "poštovanjem prema životnoj sredini".čitanja : 1063Komentari

Very nice.
Jos ako ga budu zaista proizvodili...

Autor Eki 21 Avg 2008, 19:00