home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Američki Fisker Automotive je nedavno saopštio da će u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu i zvanično promovisati serijsku verziju svog hibridnog automobila Karma (u koncept formi je prvi put prikazan na istom mestu, u januaru 2008.), ali to neće biti i jedina zanimljivost na njihovom izložbenom prostoru u Detroitu.

Danas su naime objavili ovu teaser sliku svog novog koncept automobila Sunset, za koga se pretpostavlja (budući da još nema zvanične potvrde) da se radi o kabriolet izdanju pomenute Karme.

Da se najverovatnije radi o kabrioletu potvrđuju i ranije najave da će se otvorena verzija Karme naći u prodaji približno u isto vreme kada i konvencionalna varijanta, a to znači da će oba modela biti dostupna krajem 2009. godine. Standardna Karma će koštati 87.900 dolara, dok za Sunset cena naravno još nije poznata.

To takođe znači da će i Sunset najverovatnije dobiti Karmin Q-DRIVE hibridni pogon (kombinacija 2,0 litarskog četvorocilindričnog turbo benzinca, dva elektromotora sa kombinovanom snagom od 408KS i litijum-jonskih baterija), razvijenog u saradnji sa kompanijom Quantum Technologies. 

Podsećanja radi, nedavno je iz Fiskera stiglo i saopštenje da su Fisker i finski Valmet Automotive potpisali ugovor o proizvodnji Karme u Finskoj. 

Fisker Karma inače od 0 do 60 milja na sat (96 km/h) ubrzava za manje od 6 sekundi (5,8 sec), maksimalna brzina je ograničena na 125 milja na sat (200 km/h),dok mu autonomija iznosi oko 560 kilometara (samo na elektropogon može 80 km).čitanja : 1088Komentari