home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dugo, ali zaista dugo se pričalo i nagađalo o Audijevom kupeu sa četvora vrata, ali je sada konačno tu. Doduše, za sada još uvek samo u formi studije, jednostavno nazvane Sportback Concept (zvanična premijera će biti održana na Salonu automobila u Detroitu), ali će se serijski primerak (koji izgledom ne bi trebalo mnogo da se razlikuje od studije) na tržištu naći već sledeće godine.

Sportback Concept pokreće 3,0 litarski V6 TDI dizel motor sa 165kW/225KS i 550 Nm obrtnog momenta (u kombinaciji sa sedmostepenom S tronic transmisijom), koji već sada zadovoljava Euro6 norme (stupaju na snagu 2014. godine), dok je pogon quattro na sva četiri točka.

Dovoljno da ovaj 1800 kg težak automobil od 0 do 100 km/h ubrza za manje od sedam sekundi i postigne maksimalnih 245 km/h. Što se potrošnje tiče, ona po fabričkim podacima iznosi samo 5,9 litara na 100 km, a emisija CO2 je 156 grama po kilometru.

Kao što je napomenuto na početku, zbog svog niskog krova i položenih zadnjih stubova, Sportback Concept više liči na kupe sa četiri vrata nego na klasičnu limuzinu, što je uostalom i bio cilj (u biti predstavlja odgovor fabrike sa četiri prstena Mercedesu CLS, Aston Martinu Rapide, Porscheu Panamera i sličnima), ali pažnju privlače i veliki prednji gril, prednja LED svetla, veliki desetokraki točkovi od 21 inča, stakleni panoramski krov i četiri izduvne cevi.

Za unutrašnjost (prima četiri putnika) su upotrebljeni samo vrhunski materijali (koža, drvo, aluminimijum), a deo paketa čine i start/stop sistem, CDC (continuos damping control), Audijevi MMI i Drive Select sistemi, kao i keramičke kočnice na sva četiri točka. Sportback concept je inače dugačak 495 cm, širok 193 cm, visok 140 cm, a ima zapreminu prtljažnika od 500 litara.

VIDEO : Audi Sportback Conceptčitanja : 1069Komentari

Au,tesko konkurentima!

Autor Aleksandar 11 Jan 2009, 08:35

I ja to mislim, a pogotovo cls-u...

Autor AutoManiac 11 Jan 2009, 18:38

dobro izgleda , samo jos da nedodje do serije

Autor yy 12 Jan 2009, 13:40