home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jedan od novih modela koji se sprema u Volvou jeste i naslednik njihove limuzine srednje klase S60 (stiže 2010. godine), koju će odlikovati radikalno nov dizajn za koji je zaslužan Steve Mattin, šef dizajna u švedskoj fabrici. Kako će izgledati novi S60 najavljuje ova nova studija S60 Concept, koju javnost premijerno može da vidi na tradicionalnom NAIAS Salonu automobila u Detroitu.

Mattin ima zadatak da novom S60 podari smeo dizajn sa kojim će Volvo moći da se ravnopravno takmiči sa nemačkim predstavnicima u srednjoj klasi (Audi A4, BMW serija 3 i Mercedes C klase), odnosno da se kupcima ponudi uzbudljiviji i dinamičniji izgled, uz zadržavanje tradicionalnih odlika švedskih automobila, posebno u segmentu bezbednosti (kao što je novi Collision Warning sistem sa radarom i kamerom za prevenciju sudara sa pešacima).

S60 Concept karakteriše trenutno veoma popularna forma kupea sa četvora vrata, uz snažno naglašena "ramena", veliku prednju masku, odsustvo B stubova, veliki panoramski krov, kratak poklopac prtlažnika, sedmokrake točkove od 20 inča, kao i zanimljivim detaljem u kabini u vidu kristalne centralne konzole, koja se proteže od prednjeg panela pa sve do zadnjih sedišta.

Za pogon se brine 1,6 litarski četvorocilindrični GTDi benzinski motor sa turbo punjačem i direktnim ubrizgavanjem (u paru sa PowerShift šestostepenim menjačem sa duplim kvačilom), koji raspolaže sa 180KS (tu je naravno i start/stop funkcija). Prema fabričkim podacima, taj agregat emituje 119 grama CO2 po kilometru, dok je potrošnja goriva okruglo 5 litara na 100 km.čitanja : 1353Komentari

Perfektan automobil

Autor Nebojša 14 Jan 2009, 15:46

Rugoba

Autor Svetozar 16 Jan 2009, 09:01

Pa ti svetozare kupi alfu pa se vozi

Autor Bane 03 Apr 2009, 16:01