home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mada je pažnja automobilske javnosti proteklih dana i nedelja bila usmerena pre svega na njihov novi SUV iX35 (nasleđuje dosadašnji Tucson), kao i model i40 (nova Sonata), u Hyundaiju imaju još jednog keca u rukavu.

Naime, Korejci će na Salonu automobila u Frankfurtu izložiti i novi iX-Metro koncept manjeg MPV vozila (veličine modela i20), koji odmah privlači svojim zanimljivim i dinamičnim dizajnom. Za izgled je inače odgovoran Hyundaijev Global Design Team iz Koreje, čiji zadatak je bio stvoriti gradski automobil privlačan probirljivim evropskim kupcima, a inspiracija su im bili svemir i naučna fantastika, kao simbol progresa i inovacija (između ostalog, zanimljivi detalji su zadnja bočna klizna vrata i veliki 20-inčni točkovi, kao i plavo LED osvetljenje kabine).

U skladu sa aktuelnim trendovima, iX-Metro ima hibridni pogon, a njegov novi 1,0 litarski trocilindrični turbo GDI motor raspolaže sa 125KS. Tu je naravno i elektromotor, start-stop sistem, kao i šestostepeni menjač sa duplim kvačilom, dok emisija CO2 iznosi samo 80 grama po kilometru.

iX-Metro je inače dugačak 393 cm, širok 176 cm, visok 158 cm, međuosovinsko rastojanje mu iznosi 251 cm, a težina 950 kg.čitanja : 755Komentari