home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Sem predserijskog modela CR-Z, Honda će posetiocima ovogodišnjeg Salona automobila u Tokiju pokazati još dve zanimljive studije.

Prvi je miniven Skydeck Concept, čija je najzanimljivija karakteristika u stvari način otvaranja vrata. Prednja se naime otvaraju u vis, kao makaze, a ona zadnja su klizna, olakšavajući ulazak putnika na zadnja sedišta.

Takođe, kako bi se olakšao smeštaj putnika na treći red sedišta, ona iz drugog reda naravno mogu da se pomere daleko napred, ali tako da njihov sedalni deo bude smešten ispod sedišta vozača, odnosno suvozača.

Sama unutrašnjost je inače minimalistički dizajnirana, a osećaju prostranosti doprinosi i stakleni panoramski krov.


Drugih detalja za sada nema, sem podatka da Skydeck Concept ima hibridni pogon.

Honda EV-N Concept

EV-N Concept je s druge strane mali gradski automobil retro izgleda (podseća na Hondu N360 iz šezdesetih godina prošlog veka), namenjen probijanju kroz prenatrpane japanske gradove.


U skladu sa vremenom u kome živimo, EV-N naravno ima elektropogon i litijum-jonske baterije (Honda ne navodi druge podatke), solarni krov i moderni komunikacioni sistem, ali i veoma jednostavno dizajniranu unutrašnjost.


Ipak, možda glavna fora u ovoj maloj Hondi je činjenica na se na vratima suvozača nalazi smešten Hondin unicikl U3-X, koji je prošle nedelje izazvao zaista veliku pažnju.čitanja : 1073Komentari

Hahaha! Ovaj starinski nije loš! Samo mi nije jasno zbog čega oni stavljaju volan na desnu stranu...

Autor MasterHaosis 30 Sep 2009, 23:11

Valjda zbog bolje kontrole vozila?

Autor Stefko 30 Sep 2009, 23:26

@MasterHaosis- Hahaha, stvarno si tupson... u Japanu se vozi levom stranom, kao i u Engleskoj, Kipru...

Autor steva 01 Okt 2009, 07:28