home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Suzuki je saopštio da će 23. oktobra na Salonu Automobila u Tokiju novinarima predstaviti tri nova koncepta vozila, od kojih neki imaju realne šanse da završe i u serijskoj proizvodnji.

To se pre svega odnosi na Alto concept, autić koji je svojim dimenzijama i ekonomičnim motorom (trocilindrični benzinac od 658 kubika zapremine) pre svega namenjem gradskim uslovima vožnje. 

Suzuki još navodi da Alto concept u odnosu na aktuelni model ima prostraniju unutrašnjost i međuosovinsko rastojanje od 2400 mm (dužina je inače 3,4 metra, a ima mesta za 4 putnika).

U svakom slučaju, Alto concept je odgovarajući poklon za 30-godišnjicu ovog malog modela, ali ga ne treba očekivati u Evropi, budući da je nova generacoja Alta na Starom kontinentu promovisana tek pre godinu dana na Salonu u Parizu.

Swift Plug-in Hybrid kombinuje mali benzinac zapremine 658 kubika, elektromotor i litijum-jonske baterije, a samo na elektropogon može da pređe 20 kilometara, posle čega se uključuje pomenuti benzinac.


Ovaj Swift se i vizuelno razlikuje od standradnih modela, odnosno dobio je doterana prednja svetla i nove točkove, a u unutrašnjosti nova, lakša sedišta.  


SX4 FCV (Fuel Cell Vehicle) je Suzukijeva studija kompaktnog automobila sa gorivim ćelijama (inače proizvod General Motorsa), koji može da postigne najveću brzinu od 150 km/h, dok autonomija sa jednim punjenjem vodonika iznosi oko 250 km.čitanja : 883Komentari