home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

U 2013. godini, Yamaha je sa Gordonom Murrayem, slavnim konstruktorom automobila, predstavila koncept MOTIV.e. To je bio mali automobil koji je predstavljao budućnost mobilnosti u velikim gradovima. Na žalost, nije prošao previše zapaženo, pa je za ovogodišnji Sajam automobila u Tokiju Yamaha otkrila novi koncept automobil – u obliku sportiste.

Da se radi o daleko atraktivnijem rešenju nego pre, može se videti već na prvim fotografijama, ali otkriveni tehnički podaci govore i to da je nova Yamaha Sports Ride Concept kreirana da gotovo odgovori na Mazdu MX-5 ili na Toyotin S-FR.

Duga je samo 3,9 metara, široka 1,72 metra i visoka 1,17 metara. Sa ovako malim dimenzijama, Yamaha je uspela samo da napravi mali sportski dvosed, čija je masa ostala na samo 750 kilograma.

Mali auto, koji bi u Japanu mogao da bude hit pokreće jednolitarski trocilindraš snažan sedamdesetak KS. Ako uzemo u obzir da je masa svega 750 kilograma, ovako mali motor zapravo može i biti dovoljan za impresivne perforomanse.

Izvor: Proauto.ba

Foto: Yamahačitanja : 788Komentari

Nešto mi malo zvuči tih sedamdesetak konjskih snaga iz litra, naročito od Jamahe i njoj sličnih.

Autor Matori 28 Okt 2015, 20:10