home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Od Mercedes-AMG do Lexus i Aston Martin kompanija, proizvođači automobilla su u konstantnoj potrazi za marketinškom vrednošću koja može da poveže njihov dizajn i imena sa brodskim kreacijama.

Honda, koja čak poseduje izdvojenu brodsku diviziju još od 1964. godine, takođe ne može da odoli ovom trendu, ali umesto da stvara jahte, ona je otkrila svetu konceptualni dizajn motora koji svoju inspiraciju crpi iz modela NSX, sportskog hibridnog automobila, koji se prodaje pod Acura franšizom na severnoameričkom tržištu i kao Honda u mnogim drugim zemljama širom sveta.

Nazvan Honda Marine Design Concept Engine, brodski motor ima svoju svetsku premijeru pored redizajniranih Honda Marine BF40 i BF50 motora na internacionalnom sajmu nautike i brodova u Majamiju.

Studija kojoj nedostaje prava proizvodna fabrika, kreirana je od strane dizajnera u Naprednoj dizajnerskoj grupi kompanije Honda kojoj je dat čist list papira, kako bi stvorila koncept motora koji može biti primenjen na različite jedinice.

Kako bi pronašla inspiraciju za novi dizajn, grupa je pretražila široki portfolio različitih linija proizvoda kompanije Honda, od trenutnih spoljnih brodskih motora do automobilskih proizvoda kao što je Acura NSX superautomobil, do Honda mlaznjaka. Grupa je započela projekat sa nekoliko skica koje su se zatim preselile u digitalno modelarstvo kako bi kreirale dimezije i izgled konceptualnog motora.

NSX reference na, višem nego obično, brodskom motoru uključuju toplotne kanale sa isprepletanim dizajnom i crnim mrežama u obliku pčelinjeg saća, rotacionog propelera i Nouvelle Blue Pearl boje, mada iz kompanije Honda tvrde da može biti ofarban u bilo koju nijansu.

Za sada Honda tvrdi da ne postoji određena fabrika koja će primeniti dizajn njihovih proizvodnih motora, ali da će oni najverovatnije izazvati veoma pozitivne reakcije kod korisnika na celokupan koncept.

Izvor: Autoexclusive.rsčitanja : 564Komentari

Greska, nije brodski motor, to je vanbrodski motor.

Autor Dragan 17 Feb 2017, 21:22