home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA


Škoda je objavila prve zvanične slike svoje nove studije koja zvaničnu promociju ima na sajmu automobila u Šangaju.

Kao što nagoveštava već i slovo E u nazivu, Vision E Concept je električno vozilo, i to sa 300KS, litijum-jonskim baterijama i autonomijom do 500 km. Kao baza je inače poslužila MEB platforma za električna vozila iz Volkswagen Grupe.

Vision E Concept postiže maksimalnih 180 km/h, dok se podatak o ubrzanju do 100 km/h u saopštenju ne navodi.

Treba pomenuti da ovo vozilo sa međuosovinskim rastojanjem od 2850 mm najavljuje i Škodin sistem autonomne vožnje, budući da Vision E Concept može samostalno da vozi i po gradu i van grada.

Vision E Concept odlikuje oblik Coupe-SUV vozila pa neki mediji navode da u stvari najavljuje i izgled budućeg Kodiaqa Coupe (planiranog za 2019. godinu).

Kako bilo, ovo je i nastavak Škodine Vision serije koncept vozila, budući da su prethodnih godina već predstavljeni Vision D, Vision C i Vision S.

Inače, Škoda će 2019. godine predstaviti i plug-in hybrid verziju modela Superb, dok će 2020. ponuditi i potpuno električno vozilo napravljeno na VW MEB platformi. Zatim će stići još nekoliko električnih modela, pa će češka marka do 2025. godine u svojoj gami imati ukupno pet električnih vozila u različitim segmentima.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: Škoda / Autohome.com.cn


čitanja : 701Komentari