home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Jeep je objavio zvanične slike svog novog koncept vozila koje će premijerno prikazati sutra na sajmu automobila u Šangaju.

U pitanju je Jeep Yuntu Concept, a najavljuje budući serijski model sa tri reda sedišta koji će se na početku nuditi samo kineskim kupcima. Prodaja u Kini će startovati početkom 2018. godine, dok će se za njegovu proizvodnju brinuti Guangzhou-Fiat.

Yuntu Concept će imati plug-in hybrid pogonski sistem (to pokazuje i PHEV oznaka na prednjem blatobranu), dok će serijski model najverovatnije dobiti i benzinske motore.

Na vozilu se ističu prednja LED svetla, veliki alu točkovi, crni A stubovi, panoramski stakleni krov, takozvana samoubilačka zadnja vrata, kvalitetni materijali u unutrašnjosti, digitalna instrument tabla, high-tech infotainment sistem...

Kao što je pomenuto, serijski model će se prvo nuditi samo Kinezima, ali će se u budućnosti najverovatnije ipak izvoziti i na druga tržišta. Glasine kažu da bi engleski naziv za produkcijsku verziju mogao da bude Commander.

U svakom slučaju, ovaj Jeep će u Kini konkurisati modelima kao što su Volkswagen Teramont, Ford Edge i Toyota Highlander.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 521Komentari