home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Ford F-Vision Future Truck

Ford možda u svetu baš i nije poznat po kamionima, ali se čini da američki proizvođač to namerava da promeni uskoro. Na Sajmu komercijalnih vozila u Hanoveru, Ford je predstavio F-Vision Future Truck koncept. Ford Otosan, baziran u Turskoj, pokazao je F-Vision kao električni kamion sa četvrtim nivoom autonomne vožnje.

F-Vision je prvi koncept kamion ove kompanije, i fokusira se na budućnost u kojoj kamioni imaju laganu konstrukciju i oslobađaju nula emisija štetnih gasova. Ford nije otkrio detalje oko pogonskog sistema F-Vision kamiona, kao ni procenu snage ili autonomije vozila. Umesto toga, Ford se fokusirao na dizajn kamiona.

Ford F-Vision Future Truck

F-Vision je inspirisan Mrvelovim junacima, kao i načinom na koji se oni menjaju kako bi se uklopili u okolinu. Sam oblik kamiona je sličan ostalim električnim konceptima iz Tesle i ostalih proizvođača, dok velike LED prednje svetlosne grupe snažno podsećaju na one sa Fordove F- Serije pick up vozila. Osim aerodinamičnog oblika, F-Vision karakteriše i ogromno jednodelno vetrobransko staklo, koje ujedno predstavlja i bočna stakla. Pored velikih naplataka sa niskoprofilnim pneumaticima možemo videti da fale bočna ogledala, tj. da su zamenjena nosačima sa kamerama. F-Vision je upravo to: Vizija. Međutim, velika je verovatnoća da on najavljuje neke od elemenata i rešenja koji će se naći na serijskim verzijama predstojećih kamiona.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: Fordčitanja : 500Komentari