home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Aston Martin Heritage EV Concept

Aston Martin je za najavu svog novog električnog motora napravio jedan zanimljiv koncept – ugradio je električni motor u klasičan automobil.

Ni Aston Martin, poznat po svojim sportskim automobilima, nije imun na elektromotore, a razvoj prvog električnog modela Aston Martin Rapide E je u završnoj fazi.

Aston Martin Heritage EV Concept

Uzimajući u obzir strategiju oko modela s električnim pogonom ali i nove generacije Lagondi, u Aston Martinu su odlučili da će novi EV pogon biti ugrađen i u originalni Aston Martin DB6 MkII Volante iz 1970. godine.

Andy Palmer, izvršni direktor, napominje: ''Svesni smo pritiska javnosti oko upotrebljavanja klasičnih automobila s motorima s unutrašnjim sagorevanjem u budućnosti. Naši budući planovi ne uključuje samo razvoj novih modela, ali jednako tako štite i naše nasleđe. Upravo to Aston Martin čini jedinstvenim, ali istovremeno i liderom u svom polju.''

Aston Martin Heritage EV Concept

Paul Spires, predsednik Aston Martin Worksa, kaže: ''Već neko vreme tražimo rešenje da bi naši korisnici što duže mogli da uživaju u svojim automobilima. Vožnja klasičnog Aston Martina s elektromotorom je jedinstven doživljaj i nesumnjivo će biti privlačno mnogim vlasnicima, posebno onima koji žive u gradskim centrima.''

Nakon inicijalnog koncepta, Aston Martin Works bi trebalo već tokom 2019. godine da ponudi elektrifikaciju klasičnih modela svim zainteresovanim vlasnicima.

Izvor: Vidiauto. com

Foto: Aston Martinčitanja : 309Komentari