home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Škoda Karoq Velo

Kompanija Škoda je predstavila koncept baziran na Karoqu koji je namenjen ljubiteljima biciklizma.

Radi se o konceptu pod nazivom Karoq Velo koji je ideja Škodinog britanskog dizajnerskog tima, a koji je sproveo istraživanje među 1.500 biciklista kako bi se ustanovilo šta oni žele da ima njihov idealan SUV.

Škoda Karoq Velo

Ustanovljeno je da 27 posto biciklista smatra da je veliki problem povratak do vozila u prljavoj i vlažnoj biciklističkoj opremi. Kao rezultat toga Velo je dobio mašinu za pranje veša i kompresor za pranje bicikla tako da biciklisti mogu da operu svoju odeću i bicikl nakon završetka vožnje.

Škoda Karoq Velo

Koncept je opremljen i alatom za popravku bicikla i probušenih guma, a LED sistem osvetljenja će pomoći da biciklisti to bez problema mogu da učine i noću.

Škoda Karoq Velo

Osim dva slota za bicikla na konvencionalnom krovnom nosaču, Velo može da prevozi i treći bicikl u prtljažniku gde se postavlja na postolje koje ga obezbeđuje.

Škoda Karoq Velo

U opremu koncepta spada i Follow Me dron koji može da prati bicikliste tokom vožnje i pravi fotografije, a zatim se vraća i sleće na automobil. Snimci se mogu odmah uploadovati na internet zahvaljujući Wi-Fi hotspotu koji poseduje Velo.

Automobil ima i funkciju hitnog poziva koja se može aktivirati i tako poslati poziv Škodi s ciljem dobijanja hitne asistencije.

Karoq Velo je unikatni koncept koji nije na prodaju, ali je savršeno funkcionalan primerak koji će se koristiti kao vozilo za podršku u narednim mesecima.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Škodačitanja : 425Komentari