home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Kalašnjikov UV-4

Po rečima konstruktora, auto će biti pogodan i za kretanje po teritoriji krupnih preduzeća.

Na sedmom Međunarodnom evroazijskom forumu „Taksi“ (MEFT) u Moskvi grupa kompanija „Kalašnjikov“ je predstavila elektromobil UV-4 namenjen tržištu taksi usluga, saopšteno je na sajtu „Kalašnikov media“.

„Grupa kompanija ’Kalašnjikov’ predstavila je elektromobil UV-4 za tržište taksi usluga. Model elektromobila je pokazan u okviru izložbene ekspozicije najnovijih modela automobila specijalizovanih za taksiranje“, navodi se u saopštenju.

Ovaj elektromobil se, kako navodi proizvođač, odlikuje time što ne pravi trzaje prilikom kretanja i nizak mu je nivo rizika od izbijanja plamena ili eksplozije u slučaju sudara. „Predviđen je za preduzeća po čijem krugu se moraju prevaljivati veća rastojanja, kao i za kompanije koje se bave karšeringom“, rečeno je na sajtu.

Elektromobil snage 50 kilovata razvija brzinu od 80km/č, a bez dopune akumulatora može da pređe 150 km. Težak je 650 kg, dugačak 3,4 m, širok 1,5 m i visok 1,7 m.

Kako je saopštila agencija TASS, ranije je koncern „Kalašnjikov“ na međunarodnom vojnotehničkom forumu „Armija 2019“ predstavio elektromobil „Ovum“ nove generacije.

Izvor: Russia Beyondčitanja : 492Komentari