home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Audi AI:Trail quattro

Kompanija Audi namerava da na Sajmu automobila u Frankfurtu predstavi off-road koncept pod nazivom AI:Trail quattro.

Audi je objavio samo jedan teaser koji se odnosi na koncept uz natpis "električni off-roader". Na fotografiji se vidi četvorosed sličan bagiju koji ima velike off-road gume i velike staklene elemente na vratima. Korišćenje reči "quattro" jasno daje do znanja da koncept ima pogon na sva četiri točka.

Ovo je četvrti Audijev električni koncept, a svi predstavljaju rezličite vizije budućih vozila. Prvi je bio koncept Aicon iz 2017. godine koji je predstavljen u Frankfurtu, a koji je bio autonomno vozilo dizajnirano za duga putovanja između gradova. Usledio je PB18 e-tron, sportski automobil koji verovatno nagoveštava sledeću generaciju modela R8. Zatim se pojavio koncept AI:ME, autonomni gradski automobil koji pokazuje kako će izgledati jedan električni hatchback baziran na MEB platformi za električne automobile iz Volkswagen Grupe.

AI:Trail quattro ima kompaktne dimenzije slične konceptu AI:ME, a moguće je da koristi MEB platformu. Ova platforma je već korišćena za Volkswagen ID Buggy koji najavljuje potencijalnu električnu verziju off-road vozila.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Audičitanja : 302Komentari