home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
FD-One

Leteći automobil budućnosti neodoljivo podseća na Ferrarijev model kojim su osvojene dve titule Svetskog šamionata Formule 1.

Neke stvari koje se tiču budućnosti Ferrarija već su poznate – videćemo još hibrida, počevši sa SF90 ove godine, a 2022. očekuje se njihov SUV model, koji će se zvati Purosangue. Ipak, oni još nisu počeli da rade na letećim vozilima, iako se model sličan njihovom pojavio kao prototip letećeg automobila. Prema nezvaničnom izvoru, ovaj leteći dron imaće V12 agregat i tri propelera, piše TopGear.

Naime, italijanski studio Lazzarini Design je objavio na svom kanalu na YouTubeu futuristički videosnimak letećeg automobila, koji je nazvan FD-One.

Ovaj potencijalno trkački automobil ima tri propelera i inspirisan je modelima iz pedesetih godina 20. veka – veoma je sličan Ferrariju 500, trkačkom automobilu s kojim je Alberto Ascari osvojio svoje prve dve titule Svetskog šamionata Formule 1, 1952. i 1953. godine.

Leteći automobil FD-One bi trebalo da ima tri koaksijalna električna propelera koja pokreće V12 motor s tri odvojena akumulatora.

Iz kompanije Lazzarini tvrde da je ovo vozilo malo duže od sedam metara i lakše od 1.000 kilograma, kao i da može d postigne brzinu od 500 km/h, zbog čega otvorena pilotska kabina nije baš najbolje rešenje.

Lazzarini trenutno traži investitore koji su spremni da ulože u izgradnju ovog prototipa.

Izvor: Klix.ba / TopGear

Foto: Screenshot YouTubečitanja : 295Komentari