home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW E9

Dizajner automobila Čako Abraham impresionirao nas je reinterpretacijom legendarnog BMW modela.

On se sada vratio sa virtuelnim elektromodom i odlučio je da se fokusira na jedan od BMW-ovih najznačajnijih automobila, E9 kupe koji se proizvodio od 1968. do 1975. godine, kao deo proizvodne palete nove klase automobila. „Cilj je bio istražiti mogućnost velikog BMW-a koji je zaista uzeo u obzir ljudske faktore klasičnih kupea“, rekao je Čako Abraham i objasnio da je E9 jedan od klasika koji nikada neće biti zaboravljen.

BMW E9

Izgleda da je glavna inspiracija za ovaj neo-retro BMW EV9 bio koncept E9 3.0 CS, ali dizajner je pozajmio elemente i od drugih modela. Možete videti mnoge karakteristike elegantnog kupea koje su reinterpretirane na savremen način.

 BMW E9

Sa prednje strane nalazi se kosi nos sa par sitnih bubrežnih rešetki uz okrugleh LED farove koji su dizajnirani po uzoru na originalni E9. Tu je i prednji branik inspirisan 3.0 CSL-om, kao i suptilni pokazivači pravca koji ispunjavaju liniju između krila i poklopca motora.

BMW E9

Unutrašnjost je minimalistička, a dizajner fokusira pažnju na volan sa četiri kraka i dva okrugla merača iznad njega. Unutra nema velikog ekrana, a Čako Abraham objasnio je zašto je prihvatio takav pristup.

BMW E9

„Zamislio sam autobil budućnosti kao utlimativno mesto veštačke inteligencije. U budućnsoti, nećemo morati ništa da pritiskamo, niti da pipkamo, već ćemo pomoću naših glasovnih komandi i misli moći da kontrolišemo sve funkcije na vozilu“. objasnio je on.

Ovaj automobil je za sada samo vizija, odnsno petpostvaka kako bi automobili budućnsoti mogli da izgledaju. Mi se iskreno nadamo da ćemo za nekoliko decenija na ulicama viđati ovakve automobile i da ćemo makar jednom u našem živpotu imati priliku da  sednemo u ovakva remek dela.

Izvor: Autoexclusive.rs

Renderi: Čako Abrahamčitanja : 904Komentari