home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Vision 920

Kada je Porsche najavio da će napustiti FIA Svetsko prvenstvo i povući izuzetno uspešni hibrid 919 u korist Formule E, svet automobilističkih sportova ostao je bez jednog od svojih najpopularnijih trkačkih vozila.

Međutim, čak i nakon što je Porsche napustio LMP1 trke, njegov dizajnerski tim zamišljao bi kako može izgledati trkačko vozilo nove generacije. Tako je nastao Porcshe Vision 920.

Porsche Vision 920

Porsche kaže da je Vision 920 dizajnirao kao super sportski automobil i kao mogući trkački automobil koji bi mogao da se koristi u motosportu.

Porsche Vision 920

Prednja strana Porsche Vision 920 sadrži par tankih LED farova i velike usisnike za vazduh sa obe strane razvodnika. Takođe je vidljivo i prednje vešanje na vozilu, kao i mala kabina sa centralnim položajem za vožnju. Koncept takođe ima i obrnuto peraje ajkule na krovu koja pomaže u stabilnosti pri velikim brzinama.

Porsche Vision 920

Slično kao i kof hibrida 919, poklopac krova i poklopac motora Vision 920 modela dugačak je i nizak. Automobil takođe uključuje i masivni difuzor koji ga lepi uz drum pri velikim brzinama.

Izvor: Autoexclusive.rs

Foto: Porschečitanja : 238Komentari