home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda e-Drag concept

2021 Tokyo Auto Salon tjunera se ove godine zbog pandemije održava samo u formi onlajn prezentacija, a Honda je za ovaj događaj između ostalog pripremila i zanimljive koncepte na bazi modela Honda e i N-One.

Ukratko, Honda e-Drag concept je lakša od standardnog primerka (paneli karoserije i krov su od polimera ojačanog ugljeničnim vlaknima), a tu su i točkovi sa modela NSX, slik gume, modifikovano oslanjanje, zaštitni kavez, trkačka sedišta i nova grafika za eksterijer.

Honda e-Drag concept

U vesti se ne navode koje promene su predviđene za elektropogon, pa ovde podsećanje da standardna Honda e dolazi u verzijama sa 100 kW/136KS i 113 kW/154KS.

Honda e-Drag concept

Drugi zanimljivi automobil je Honda N-One K-Climb concept.

Honda N-One K-Climb concept

Kao baza je poslužila verzija N-One RS, što znači da automobil i dalje raspolaže sa 48 kW/64KS i 104 Nm, u paru sa 6-stepenim manuelnim menjačem.

Honda N-One K-Climb concept

Zato je automobil dobio nešto duže međuosovinsko rastojanje, nove točkove i gume, proširenja blatobrana (od ugljeničnih vlakana), kao i druge elemente od ugljeničnih vlakana (hauba, prednji branik, maska, zadnji spojler). U kratkoj vesti se ne navodi težina ovog automobila ali je ona manja od 907 kg koliko ima serijski model.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 1333Komentari