home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Porsche Mission R Concept

Iz Porschea je prošlog meseca stigla najava da će na ovogodišnjem sajmu automobila u Minhenu izložiti i novi koncept automobil.

Porsche Mission R Concept

To se danas i desilo pa je pred nama Porsche Mission R Concept, njihov prvi električni trkački automobil koji se opisuje kao futuristička studija koja nagoveštava budućnost mobilnosti. Takođe, ovom studijom "Porsche gleda u budućnost, sa najmodernijom tehnologijom kombinovanom sa dizajnom koji oduzima dah".

Porsche Mission R Concept

Kako bilo, Mission R Concept pokreću dva elektromora sa kominovanih 800 kW/1088KS, ubrzanje do 100 km/h traje samo 2,5 sekundi, a najveća brzina iznosi 300 km/h. U vesti se ističe i da se 75% kapaciteta baterija može dopuniti za samo 15 minuta.

Porsche Mission R Concept

U paketu su i karoserija od plastike ojačane prirodnim vlaknima (isti materijal je i u unutrašnjosti), zaštitni kavez, pogon na sva četiri točka, magnezijumski Cup točkovi od 18 inča, Michelin gume, kao i kočioni sistem sa diskovima od 380 mm napred i 355 mm pozadi.

Porsche Mission R Concept

Što se dimenzija tiče, Mission R Concept je dugačak 4326 mm, širok 1990 mm, visok 1190 mm, međuosovinsko rastojanje iznosi 2560 mm, dok je težina vozila oko 1500 kg.

Nezvanično se govori i o potencijalnoj trkačkoj seriji u budućnosti, mada za sada nema konkretnih detalja.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 376Komentari