home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
GAC Barchetta Concept

GAC Grupa (Guangzhou Automobile Group Co., Ltd.), jedan od najpoznatijih kineskih proizvođača automobila, otvorila je GAC R&D CENTER EUROPE, svoj prvi dizajnerski centar u Evropi, u Milanu.

Smešten u dizajnerskom okrugu Via Tortona u Milanu, ovaj kreativni prostor postaće globalno središte, leglo talenata, ideja i inovativnih projekata. Zajedno sa studijima u Los Anđelesu i Šangaju, GAC R&D CENTER EUROPE će formirati ekosistem globalne izvrsnosti, dizajnirajući automobil budućnosti.

Centar u Milanu će ugostiti profesionalce koji se bave dizajnom vozila, dizajnom doživljaja i vizuelnim brendiranjem: tim će biti sastavljen od raznovrsne grupe talenata „Made in Europe“ i pridružiće im se članovi GAC Design studija u Kini i Sjedinjenim Državama.

GAC Barchetta Concept

Na dan otvaranja, GAC je predstavio inovativni i avangardni koncept automobil "Barchetta" koji će biti izložen u milanskom prostoru.

Ovaj izložbeni automobil je kreiran da proslavi otvaranje novog GAC Advanced Design Studija u Evropi.

GAC Barchetta Concept

„Pomešali smo inspiraciju iz italijanskog dizajna automobila iz 70-ih i stilskih oznaka iz GAC Time koncepta. To je savršena kombinacija modernih dizajnerskih znakova i visokotehnološke EV tehnologije GAC-a. Ona demonstrira agilnost potpuno digitalnog studijskog procesa realizacije automobila u punoj veličini u roku od dva meseca“, rekao je Stefan Janin, direktor dizajna GAC Advanced Design Milan.

GAC Barchetta Concept

Svaki član dizajnerskog tima u Milanu učestvovao je i podržao kreiranje „Barchette“ odličnim timskim duhom. „Mali tim nam je omogućio da budemo agilni i da imamo „jedan“ glas kada je potrebno rešavanje problema. Takođe smo veoma fokusirani na to da budemo efikasni tokom celog procesa“, prokomentarisao je Stefan.

Koncept dizajna GAC Barchetta, je prvi projekat dizajnerskog tima u Milanu, a za početak je uzeo legendarni italijanski tip vozila: to je sportski automobil sa dva sedišta bez krova i vetrobranskog stakla. Glavni koncept GAC Barchetta je da slavi efikasnost i jednostavnost koja dizajn čini modernim tako što će projekat podeliti na tri dela:

Prvi deo: Šasija je ultra ravna i sadrži kompaktne baterije slične konceptu kao džinovski mobilni telefon.

Drugi deo: Aluminijumsko kućište od 'monomaterijala' je lagano, jednostavno i bezvremensko, ali veoma prepoznatljivo.

Treći deo: Minimalni enterijer karakteriše kompaktni volan i sedišta napravljena od recikliranih plastičnih materijala. Sedišta su okačena na školjku koja je teška samo 3 kg.

"Naš cilj je da stvorimo dizajnerske jezike i koncepte koji odražavaju GAC-ovu viziju zelenije budućnosti mešanjem inspiracije automobilske kulture i naprednih novih koncepata dizajna. Pokušaćemo da kreiramo i prikažemo inovativne projekte svake godine tokom nedelje dizajna i nadamo se da bi to moglo da pomogne u rastu svesti o  brendu u Evropi“, rekao je Stefan Janin.

„Dizajn je jedna od najvažnijih vrednosti za GAC grupu i, na današnjem tržištu, ključni faktor odluke za kupce“, rekao je Zhang Fan, generalni direktor GAC R&D CENTER EUROPE i potpredsednik R&D CENTRA. „Uvereni smo da će ovaj centar omogućiti susret kreativnih resursa i razvoj najsavremenijih ideja između Kine, Italije i ostatka sveta.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 489Komentari