home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Zastava 101

Laslo Nađ Perge oduvek je bio zaljubljen u automobile, a njegova strast prema njima datira još iz detinjstva kada je počeo da crta i dizajnira svoje omiljene automobile.

Jednog dana otkrio je nove mogućnosti u grafičkom programu Procreate i počeo je da eksperimentiše s njim. Jedan od njegovih omiljenih automobila, Yugo, ga je inspirisao da ga rekreira u modernom izdanju. Oblik i detalji su ga toliko očarali da jednostavno nije mogao da prestane da radi dok nije došao do krajnjeg rezultata.

Yugo

Ovaj crtež je podelio na TikToku, Facebooku i Instagramu, a bilo je neverovatno kad je 700.000 ljudi reagovalo na redizajn Yugića u samo nekoliko dana. Ova pozitivna povratna informacija inspirisala ga je da nastavi sa svojim radom.

Od tada neprestano radi na redizajnu starih Zastava automobila. Prvo je došao red na Zastava 101 (Stojadin - na prvoj slici). Zatim Zastava 750 (Fića).

Zastava 750

A zatim i Zastava 850 kombi.

Zastava 850

Trenutno radi na redizajnu Zastava 1300/1500 (Tristać) i ima mnogo ideja o drugim modelima koje planira da obogati izgledom 21. veka.

Zastava 1500

Iza crteža automobila stoji njegova strast prema dizajnu. Njegovi planovi nisu samo crteži, već stvarna umetnička dela koja oživljavaju prošlost. Nadamo se da ćemo i dalje uživati u njegovom radu i videti kako oživljava legende Zastava automobila.

Izvor: Polovniautomobili.com

Foto: Laslo Nađ Pergečitanja : 18405Komentari