home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Novi prodajno-servisni centar "Mazde" otvoren je u Čačku i to je peti centar koji ova japanska fabrika automobila ima u Srbiji.

Zastupnik poznate kompanije za područje Srbije, Crne Gore i Makedonjie, Veljko Stojanović, najavio je ozbiljni povratak na tržište ovog dela Evrope i podsetio da je, svojevremeno, "mazda" bila prvi japanski automobil koji je prodavan u bivšoj Jugoslaviji.

Od tada su se prilike promenile, ali u poslednje tri godine prodaja ponovo raste. "U ovoj godini očekujemo prodaju oko 850 automobila raznih tipova, a za iduću planiramo da plasman skoro udvostručimo. Predviđamo da u dogledno vreme stignemo do brojke od 4.000 automobila uz angažovanje 19 dilera", izjavio je Stojanović za Tanjug.

Izvesnu prepreku za ostvarenje ovih planova može da predstavlja samo smanjenje carina za uvoz automobila iz zemalja EU, što bi japanska vozila dovela u neravnopravan položaj, kaže on i najavljuje da poznata japanska kompanija planira da sledeće salone otvori u Subotici i Kragujevcu.

Inače, zastupnik "Mazde" i distributer njenih vozila u Čačku je firma "Dipem" sa 16 zaposlenih, koja se bavi prometom autodelova za autobuse i kamione i direktan je uvoznik delova od renomiranih svetskih proizvođača.

Izvor : Tanjug.co.yu

Foto : Mazdačitanja : 1348Komentari