home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na 8. sajmu automobila "Auto show – Novi Sad" prodato je više od 300 vozila. Kako kaže menadžer Sajma Miroslav Radišić, na nešto slabiju prodaju od očekivane uticali su globalna finansijska kriza i najavljeno snižavanje carina na uvoz automobila iz Evropske unije od Nove godine.

Najviše je prodato vozila "Peugeot", čak 60, a zahvaljujući sajamskom popustu, kroz dilersku mrežu prodato je 200 njihovih auta. Odličan rezultat zabeležila je i "Zastava", koja je prodala 50 modela, a nove kupce našlo je i 45 putničkih i komercijalnih vozila "Volkswagena". Naravno, pravi poslovni rezultati očekuju se tek po završetku Sajma, realizacijom sklopljenih predugovora o prodaji, zaključio je Radišić na završnoj konferenciji za novinare.

Ovogodišnji Sajam, koji je videlo više od 40.000 posetilaca, obeležila je i bezbednost u saobraćaju, o kojoj je govoreno na stručnim skupovima.

"Auto show Novi Sad" protekao je u znaku manifestacije "Tuning styling show", najveće na Balkanu. Pored takmičenja u stajlingu, uz izbor najlepše modifikovanog vozila i najjače ozvučenog automobila, priređena je i amaterska trka ubrzanja "1 na 1 – 201 metar".

Izvor : Sajam.netčitanja : 1131Komentari