home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Beoauto, ovlašćeni prodavac i serviser Opel i Chevrolet vozila, posebnom ponudom želi da pomogne vlasnicima vozila ovih marki i njihovim saputnicima da zaštite svoje zdravlje.

Posetom servisu umanjuje se rizik nastanka bolesti prouzrokovane uređajem za klimatizaciju. Redovno održavanje sistema klimatizacije u automobilima primarni je zadatak pre dolaska letnje sezone. Osim povećanja efikasnosti, čišćenjem opreme za klimatizaciju mogu da se spreče i simptomi gripa koji je učestala pojava početkom leta.

Sparna vrućina tokom leta bez klima uređaja ponekad je neizdrživa, međutim, mora da se zna da njena upotreba može da predstavlja rizik za čovekovo zdravlje. Letnji grip, bol u mišićima i kijanje izazvani su suvim vazduhom i neodgovarajućom upotrebom klima uređaja. Sistem za klimatizaciju izuzetno je pogodan za razvoj bakterija i različitih vrsta gljivica. Tome dodatno doprinosi činjenica da se ovaj sistem koristi samo povremeno (tokom leta) i da je vazduh koji se usisava prepun najsitnije prašine sa puteva. Redovno održavanje, najmanje jednom godišnje, a posebno pre letnje sezone omogućava ispravan rad klima uređaja, što podrazumeva čist i svež vazduh u kabini, sprečavanje bolesti i smanjenu potrošnju energije.

Besplatna provera klima uređaja počela je 1. juna i trajaće do 15. jula 2010. godine. U slučaju da je potrebna servisna intervencija odobrava se popust od 10% na cenu usluge, materijala i delova. Sama provera traje najduže 15 minuta, a zainteresovani vlasnici, Opel i Chevrolet vozila mogu da zakažu na telefone 011/2836-844 i 011/2836-910 ili posetom Web sajtu Beoauta www.beoauto.com

Radno vreme servisa Beoauto (Južni bulevar 95, Beograd) svakim radnim danom je od 8 do 18, a subotom od 9 do 15 časova.

PR Beoauto
 čitanja : 2120Komentari

"Besplatna provera klima uređaja ... U slučaju da je potrebna servisna intervencija odobrava se popust od 10% na cenu usluge, materijala i delova"
Nisam stručnjak za klime, ali koliko znam, da bi se, recimo, proverio "pritisak" u sistemu, pri merenju mora da se "naruši" sistem i eto potrebe da ga i "dopuniš" najmanje koliko si ga "narušio" ( a ako je bio malo "prazan" i više ). Grešim? A ako je možda tako, da li se i to "punjenje zbog merenja" naplaćuje i kako ja uopšte da znam da li je sistem bio "dobar" ili je zaista trebala dopuna. Treba "na slepo" da verujem ovl. serviseru, a on, po definiciji, radi ne zbog altruizma, vec radi sticanja dobiti? Cenim da ce bas biti "besplatno" ...

Autor Moron 02 Jun 2010, 18:56

Sve jedno se na ševroletima klima mora reparirati barem jedanput godišnje, jer freon polako, ali sigurno napušta sistem, kroz "sitna" creva.
Ispasti fin a da te ništa ne košta ili marketinški potez ševija.

Autor Dule 02 Jun 2010, 19:41

Dule
Jasno je da na svim kolima freon uvek "curi", pri cemu vecina servisera u pravilu preporucuje "dopunu" sistema svake dve godine. Ali, posto se "dopuna" uvek naplacuje, ne verujem da ce ni u sklopu ove akcije to da bude džabe. Nema sanse! Oni će da kažu: "Evo, besplatno smo Vam proverili i trebalo je da se dopuni, a dopuna kosta 40-50 EUR-a". Tako ce to verovatno biti, "almost" gratis ...

Autor Moron 02 Jun 2010, 20:23

Ljudi, ma bitno je da kad "proveravaju" sistem, Vi se potrudite da im ostavite vozilo na par dana naročito(Corsu OPC) i oni to "čuvaju" iz sve snage!

Autor Ðenka 02 Jun 2010, 21:37

Moron
Ševrolet kaptiva, mora svake godine na remont i dopunu "ekološkog" freona, zato što klima uopšte ne radi. U servisu su rekli da je to standardno za njihove modele. Dok je pod garancijom popravka je besplatna a kasnije, 100 tinak evrića pa izvolte ševija.

Autor Dule 02 Jun 2010, 21:52

Dule
Nisam znao za takav "klima" servisni interval captive i cenu usluge ...

Autor Moron 02 Jun 2010, 22:08

danas sam bio u juznom bulevaru,rekli su mi da je provera sa dopunom 6500 dinara,i zakazuje se par dana unapred zbog navale usled vrucina a majstor elektronicar sam radi.pozdrav

Autor siki 12 Jun 2010, 14:56