home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Posle dugog iščekivanja danas je u kompaniju „Britiš Motors“ stigao „velar“, novi član porodice „Rejndž Rover“.

„Velar“ je najprefinjeniji sportski terenac Land Rover brenda, srednjih gabarita sa izuzetnim performasama, dizajnom i tehnologijom.- Još od svetske premijere koja je bila u martu ove godine, kao ekskluzivni uvoznici brendova Jaguar Land Rover za Srbiju, naporno smo radili kako bi domaćoj publici što pre predstavili „velara“. Svojom jedinstvenošću i mogućnostima on je zaista model koji je opravdano privukao veliku pažnju i interesovanje. Model će kupcima već krajem meseca biti na raspolaganju u našem centru, dok ekskluzivnu premijeru pripremamo za septembar, izjavio je tim povodom Ostoja Mijailović, generalni direktor i vlasnik kompanije „Britiš Motors“.

U „Rejndž Rover“ gami, „velar“ se pozicionira između modela „evok“ i „rejndž rover sport“, kao četvrti član porodice. Krasi ga potpuno novi dizajnerski koncept eksterijera i enterijera koji će od sada imati svako sledeće vozilo iz Lend Rovera. Poreklo brenda oseti se čak i u detaljima poput perforacije kožnih sedišta i mrežice zvučnika u šablonu britanske zastave. Centralna konzola se sastoji od  dva ekrana osetljiva na dodir sa samo tri dumeta, dok se kvake uvlače u vrata u cilju veće aerodinamičnosti ali i estetike.

Izveden je od prototipa originalnog „rejndž rover“ modela iz 1970. godine. Prefinjen u svakoj prilici, za svaku vrstu terena, „velar“ koristi jedinstvene održive materijale i napredne inženjerske ideje kako bi opravdao posvećenost Lend Rovera da i dalje pomera granice u svemu. Kada su inženjeri koji su radili na kreiranju prvih 26 modela morali da sakriju njihov pravi identitet, odabrali su naziv „velar“ koji zapravo potiče od latinske reči velare, što znači veo ili pokrov – ispostavilo se da sada savršeno „leži“ njihovom novom adutu.

Sve dodatne informacije o modelu „velar“ za trište Srbije mogu se pronaći na sajtu kompanije "Britiš Motors".

PR saopštenje / Mojsvetbrzine.rsčitanja : 1342Komentari

Bolje izgleda od Sporta.
Tj ovako bi trebao da izgleda Sport.
Mislim da će Velar učiniti popriličnu kanibalizaciju na račun Sporta.
Najlepši Rendž.

Autor P1 17 Jul 2017, 12:03

Velar je znacajno drugaciji od Sporta, nema kanibalizacije. Cene su zvanicno Range>Sport>Velar(s tim da u praksi Velar moze da kosta samo vise). I to jer Range ima verzije sa luksuznom zadnjom klupom itd. Velar ima manji gepek, a Sport je najprakticniji sa 7 sedista sa svim lukuszacijama bazicnog Rangea. Ovo je kao Range Rover Sport x6. Ja sam se iznenadio koliko su stedeli na nekim stvarima poput gepeka.

Autor Fordovac 17 Jul 2017, 17:09