home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Hyundai sajam

Uredbom o uslovima i načinu sprovođenja subvencija za kupovinu novih vozila na električni i hibridni pogon, koju je Vlada Srbije donela na današnjoj sednici, kupovina putničkih i teretnih vozila subvencionisaće se iznosom od 2.500 do 5.000 evra.

Osim toga, kako je saopšteno iz Ministarstva za zaštitu životne sredine, za nabavku mopeda i lakog tricikla predviđena je dodela subvencija u iznosu od 250 evra.

Za motocikl, motocikl sa bočnim sedištem, težak tricikl, lak i težak četvorocikl subvencija će iznositi 500 evra.

Pravo na subvencionisanu kupovinu vozila imaju pravna lica, preduzetnici i fizička lica, a zahtev mogu podneti zaključno sa 31. oktobrom ove godine.

Porsche SCG sajam

Ministarstvo će vršiti dodelu subvencija po pristiglim, urednim zahtevima, a do visine ukupno raspoloživih sredstava, navodi Tanjug.

Za realizaciju subvencionisane kupovine vozila u budžetu za ovu predviđeno je 294 miliona dinara, što je, kako se navodi, duplo više nego prošle godine.

BMW sajam

U okviru sprovođenja mera za poboljšanje kvaliteta vazduha i u cilju unapređenja kvaliteta životne sredine, Ministarstvo četvrtu godinu za redom podstiče kupovinu električnih i hibridnih automobila.

Prema podacima koje je saopštilo Ministarstvo 2020. godine kupljeno je 112 električnih i hibridnih vozila, 2021. godine 446, a prošle godine 625 vozila.

Izvor: Tanjug.rs

Foto: Arhiva Autoblog.rs / Hyundai Srbija / Porsche SCG / Delta Autočitanja : 614Komentari