home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Citroen DS 21 Majesty

Citroen DS se smatra jednim od najlepših automobila ikad napravljenih i uživa kultni status poželjnog klasika u svojoj standardnoj formi, a kamoli u retkim specifikacijama koje je napravio Chapron.

Ovaj DS 21 nazvan "Majesty" je sjajan primer koji se trenutno prodaje putem Bonhams aukcijske platforme s obzirom na to da je samo jedan od ukupno 27 izrađenih, navodi Jutarnji.hr.

"Majesty" se može pripisati Henriju Chapronu, koji je takođe odgovoran za DS Prestige. Automobil je predstavljen 1964. i proizvodio se do 1969. godine kao najluksuznija varijanta francuske limuzine.

Ovaj konkretni primerak je sa fabričke trake sišao 1969., što ga čini jednim od samo tri bazirana na redizajniranom DS-u s prelepim usmerenim svetlima (ostala 24 primeraka su dobila okrugla prednja svetla). Istaknuta karakteristika je redizajnirani zadnji kraj koji uključuje uglatu liniju krova i tradicionalniji oblik s povećanim prostorom za glavu za putnike pozadi.

Osim drugačijeg repa s većim staklom i "perajama" na zadnjim blatobranima, model ima posebnu spoljašnju oblogu koji uključuje dosta hroma na donjem delu karoserije, elegantnu hromiranu traku na profilu s "Majesty" značkama i naplatke od poliranog aluminijuma. Sve to je u savršenom kontrastu s Midnight Blue nijansom.

Citroen DS 21 Majesty

Oprema uključuje klima-uređaj s prednjim i zadnjim otvorima za ventilaciju, pepeljare za sve putnike, radio, sat na instrument tabli i posebne presvlake. Sedišta i paneli vrata su presvučeni Havana bež kožom, a komandna ploča je ukrašena ručno oslikanim drvetom u kombinaciji sa braon vunenim tepihom.

Citroen DS 21 Majesty

Neverovatno retki DS je obnovljen 2009. godine. Nakon toliko godina provedenih u skladištu, sada je potrebno nešto posla kako bi se vratio u besprekorno stanje. Procene su da će "Majesty" koštati između 50.000 i 100.000 švajcarskih franaka, a osim toga, novi vlasnik će morati da plati švajcarske carine i dodatne poreze.

Izvor: Jutarnji.hr

Foto: Bonhams.comčitanja : 409Komentari