home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Brend iz Hamamatsua je u Nemačku došao bez pravih noviteta. Ono što je Suzuki izložio na Intermotu može se nazvati ziheraškom postavom budući da osim jednog koncepta tamo nema novih modela, već samo osveženi pripadnici postojeće game. Jedan od njih je Burgman 650 koji je vizuelno i tehnički osvežen uoči nove sezone.

Novi Burgman 650 donosi utegnut dizajn i novo lice koje mu daju novi svetlosni sklopovi, dnevna LED svetla i pokazivači smera ukomponovani u elektronski sklopive retrovizore. Linija ovog maksija sada je znatno uglađenija što se posebno vidi na zadnjem delu koji je sada manji i znatno sportskije oblikovan.

Njegov dvocilindrični DOHC agregat zapremine 638 ccm uz ubrizgavanje goriva donosi i PAIR sistem sekundarnog ubrizgavanja vazduha. U kombinaciji sa SECVT menjačem on omogućava optimalnu potrošnju goriva koja je za 15% manja u odnosu na prošlu verziju Burgmana. Tu su i revidirani čelični cevasti okvir, a tu je i nova generacija ABS-a koji je 55% lakši od svog prethodnika.   

Burgman ima i veliki prostor ispod svog sedišta (50 litara) u koji bez problema mogu da stanu dve integralne kacige i još nekoliko sitnica, kaoi  tri dodatna pretinca ispod upravljača ovog skutera. Osim u klasičnoj verziji, obnovljeni Burgman 650 biće dostupan i u Executive varijanti koja donosi grejane ručice upravljača, grejanje sedišta i naslon za vozača.

Među dvotočkašima koje je u Nemačku dovezao Suzuki našla se i posebna serija modela GSX-R 1000 kojom se obeležava i 27 godina proizvodnje ovog motocikla i milioniti proizvedeni primerak ovog superbikea.

Suzuki GSX-R 1000 2013 1 Million će biti proizveden u ograničenoj seriji od 1985 primeraka, što je ujedno i godina kada je prvi GSX-R sišao sa Suzukijeve proizvodne trake.

Kako bi ova posebna serija bila prepoznatljiva, Suzuki je motocikl obukao u posebne boje i grafiku, a nos je ofarbao u crveno. Uz pomenute karakteristike, “milionita” posebna serija biće prepoznatljiva i po crnim kočionim kleštima ukrašenim zlatnim slovima, slavljeničkom logou, posebnom ključu...

Koliko će novca Suzuki tražiti za jedan primerak ove posebne serije nije poznato.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 2746Komentari

"R" je za poštovanje, sećam se i tih prvih "vazdušara" sa duplim farovima. Kako je to dobro izgledalo za ono vreme...
Znači ovo bi bio neki K-13? (ispao sam iz fazona)

Autor Đenka 05 Okt 2012, 20:23

Ima jedan lik zivi tu blizu mene i ima Burgmana stvarno je dobar, ali moj favorit u klasi maxi skutera je novi BMW C600 Sport.

Autor Orlo 05 Okt 2012, 21:14

Honda integra je odnela pobedu..burgman dodje kao gomila gvozdja pored nje!

Autor R-ista 07 Okt 2012, 17:58