home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

BMW Motorrad je našao partnera sa kojim će stvarati dvotočkaše u Indiji. To je indijski TVS, jedan od tamošnjih najvećih proizvođača dvotočkaša koji će pomoći BMW-u da proširi svoju gamu motociklima sa agregatima čija je zapremina manja od 500 ccm.

Kako bi dostigao KTM koji se zahvaljujući Bajaju i novim dvotočkašima male zapremine opasno širi i beleži rekordnu prodaju na stranim tržištima, BMW se odlučio na sličan potez i za partnera uzeo indijsku firmu TVS. Motocikli koje će zajedno razviti BMW Motorrad i TVS će se prodavati pod oznakama oba branda što znači da će TVS preuzeti distribuciju u Aziji i Indiji, a BMW u ostatku sveta.

Ovakav savez je BMW-u otvorio brojne mogućnosti, ali najviše će profitirati motociklisti koji su željni motocikala male zapremine. Proširivanjem game BMW bi lako mogao da dostigne i brendove poput Honde i Yamahe kada je u pitanju ukupan broj prodatih dvotočkaša. Nije tajna da BMW već godinama ostvaruje vrhunske prodajne rezultate samo na temelju motocikala velike zapremine, a što će mu tek doneti skuteri i motocikli male zapremine.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 809Komentari