home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Sledeću sezonu Harley će otvoriti sa nekoliko motocikala manje na listi svojih modela. Taj podatak je otkriven nakon što je do jednog od kolega došao dopis koji je brend iz Milvokija poslao zastupnicima svojih dvotočkaša uoči sastanka dilera zakazanog za drugi deo tekuće godine. Čak šest dvotočkaša neće više biti deo njihove ponude, a među njima je i FLHTC Electra Glide Classic čija je prodaja drastično opala.

Harley-Davidson iz svoje ponude izbacuje šest motocikala čija prodaja više ne zadovoljava njegove kriterijume. Uz već pomenuti FLHTC Electra Glide Classic sa globalnog tržišta će nestati XR1200X Sportster, FXS Softail Blackline FLHR Road King, FLTRX Road Glide Custom i FLTRU Road Glide Ultra, dok će bez FLHRC Road King Classica ostati samo Amerikanci.

Modeli FLTRX Road Glide Custom i FLTRU Road Glide Ultra ne napuštaju nas za stalno već samo privremeno dok ne dođu njihove osvežene verzije, dok se ostatak neće vraćati u prodaju. U dopisu koji je Harley poslao zastupnicima piše da je ovaj potez povučen kako bi se optimizovao izbor dostupan kupcima, smanjilo preklapanje u proizvodnji i pratila dinamika tržišta, smanjila gužva u prodajnim salonima.

Izvor: Automotoportal.hrčitanja : 1082Komentari