home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Italijanski brend u kineskom vlasništvu, Benelli, predstavio je na EICMA sajmu novu liniju, u kojoj se nalaze četiri modela.

Prvi među njima je skrembler po imenu Leoncino (ital. lavić), koji je ime dobio po kultnom modelu od 125 kubika iz pedesetih godina prošlog veka. Ova savremena inkarnacija donosi paralelni twin agregat zapremine 500 kubika, a ispunjava i evropsku A2 licencu.

Ima čelični ram, obrnutu viljušku, radijalno postavljene Brembo kočione čeljusti da prednjim kočnicama (dupli disk), 19-inčne felne i težinu od 170 kilograma.

Adventure model, sa istim paralelnim twin agregatom i A2 licencom, zove se TRK 502. Viljuška, kočnice i felne su iste kao i na Leoncinu.

Benellijev sportski motocikl pokreće paralelni twin agregat zapremine 300 kubika i ima 36 KS. Zove se Tornado 302, dolazi sa čeličnim ramom i obrnutom viljuškom, kao i, za svoju klasu pomalo neobičnim izborom, prednjim kočnicama sa duplim diskom.

Poslednji među Benellijevim novitetima je Tornado Naked T, dostupan sa jednocilindarskim motorom, u varijantama od 125 i 135 kubika, snage 11,7 odnosno 12,6 "konja". Ram i viljuška su isti kao i kod ostalih modela, s tim što Naked T ima 12-inčne felne.

Predstavljeni modeli bi u prodaji trebalo da se nađu u drugoj polovini 2016, a cene za sada nisu poznate.

Autor: Nikola Lasica

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 538Komentari