home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Specijalista za sređivanje BWM-ovih modela, kompanija Wunderlich, je poznata po svojim konceptima u unikatnim mašinama, od kojih su neke poslužile i kao inspiracija bavarskom proizvođaču.

Možda se isto dogodi i sa najnovijom kreacijom, interesantnim konceptom. Reč je o BMW R1200GS modelu sa pogonom na oba točka i hibridnim pogonskim sklopom, koji je urađen u saradnji sa italijanskim Evoltom.

Wunderlich je svoju kreaciju nazvao R1200GS LC, a dolazi sa električnim agregatom od 10 kW i GS-ovim benzinskom bokser twin jedinicom. Elektični motor ima regenerativno kočenje koje pomaže u punjenju skromne baterije.

Električni agregat, koji snagu šalje na prednji točak, korišćen samostalno omogućava brzinu od 20 km/h, dok sa konvencionalnim motorom predstavlja odličnu kombinaciju sa off-road vožnju.

Ipak, zanimljivo bi bilo videti kako se motocikl poput R1200GS, tu pre svega mislimo na težinu, ponaša sa ovako malim elektičnim motorom.

Još jedno interesantno rešenje iz Wunderlicha, koje će nesumnjivo privući pažnju ljudi iz BMW Motorrada, pa možda ovakvo rešenje uskoro vidimo i na nekom proizvodnom modelu nemačkog proizvođača.

Autor: Nikola Lasica

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 532Komentari

Meni se svidja kako je ušaran.

Autor MB 20 Nov 2015, 23:15