home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BAAK Motocyclettes

Svaki roditelj voli da svoje dete iznenadi poklonom, ali vrlo retko ti pokloni dolaze u vidu po meri urađenog motocikla.

Švajcarac po imenu Tijeri i njegov sin Nelson uživaju da zajedno voze motocikle, a kada je Tijeri odlučio da svog sina obraduje novom mašinom, pomoć je potražio do ljudi iz radionice „BAAK Motocyclettes“ iz Francuske, tačnije iz Liona.

BAAK Motocyclettes

Ukratko im je objasnio da želi mašinu koja će biti spoj klasičnog i savremenog, zbog čega je izbor donora pao na Triumph Scrambler iz 2016. Podjednako lak posao je bio izbor stila za novi dvotočkaš.

BAAK Motocyclettes

Tijeri je ljubitelj Bultaco „trial“ motocikala iz šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka, a jedan se čak nalazi i u njegovoj garaži. Ispostavilo se da je gazda radionice takođe ljubitelj ove marke, pa su njih dvojica odlučili da dodaju malo karaktera ovog brenda Scrambler modelu i to u vidu klasične crvene boje koje se nalazi na modelima španskog proizvođača.

Ali ovaj Scrambler je više od obične nove boje. Može da se pohvali Ohlins ogibljenjem, sa novim zadnjim amortizerima i obrnutom viljuškom napred. Tu su i Excel aluminijumske felne, „ušuškane“ u Continental TKC80 pneumatike.

Stavljene su nove Beringer kočnice, a finalna kreacija je lakša od originala i predstavlja savršenu ravnotežu između snage, izgleda i osećaja u vožnji.

Svi značajni elementi za jedan „scrambler“ su tu, poput izduvnog sistema sa dve izduvne cevi, uz koji ide i par aluminijumskih prigušivača. Tu je i ručno prošiveno kožno sedište, uz nove bočne elemente i potpuno novi blatobran.

Većina stvari koje vidite na ovom motociklu su dostupni za kupovinu preko ove radionice, pa tako, bar u teoriji, možete i sami da napravite sličnu kreaciju.

BAAK Motocyclettes

Treba pomenuti Motogadget brzinomer i Motogadget indikatore promene pravca, koji dolaze kao svojevrsna tačka na „i“.

BAAK je odradio odličan posao, u to nema sumnje, a Nelson je dobio poklon kakav će definitivno dugo pamtiti.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 334Komentari