home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rough Crafts Ducati

Mnogi smatraju da je Ducati napravio veliki propust zbog toga što u svojoj liniji nema savremeni SportClassic model.

Radionica „Rough Crafts“ je tako dobila ideju da nam pokaže šta bi sve moglo da se uradi po tom pitanju i to izvanrednim cafe racer modelom zasnovanim na Ducati Monster motociklu.

Možda nema siluetu originalnom SportsClassic dvotočkaša, ali to nije bio ni cilj, jer su u radionici želeli svoju interpretaciju ovog kultnog Italijana, a ne repliku.

Rough Crafts Ducati

Rezultat je savremena verzija SportsClassic modela. Polazna tačka je bio Monster 1200 S iz 2016. godine, koji je prema ljudima iz Rough Crafts-a ultimativni ulični motocikl.

Ducatijevo „čudovište“ je prvo rastureno, a zatim je dobilo novu, ručno napravljenu karoseriju, uz određene promene na oklopu. Tu je i malo pravougaono LED svetlo napred, dok je vetrobransko staklo sa BMW R nineT Racer modela.

Ipak, ovaj redizajnirani Monster nije komad za izložbu, već donosi dosta suptilno postavljenih „custom“ delova i vizuelnih trikova. Pomenućemo Ohlins 48-milimetarske viljuške, ofarbane u crno da odgovaraju prpoznatljivoj Rough Crafts estetici.

Rough Crafts Ducati

Nove 17-inčne Wukawa Industry felne su takođe prilagođene Rough Crafts dizajnu, a dolaze u paru sa Pirelli Phantom Sportscomp gumama. Reč je o pneumaticima koje „kriju“ modernu tehnologiju ispod šare klasičnog dizajna.

Zadnja kočnica je fabrička, ali dok je prednja Brembo zamenjana novom Beringer jedinicom.

Izduvni sistem je takođe fabrički, ali je dobio par Banei Racing prigušivača od nerđajućeg čelika.

CNC Racing ugljenična vlakna su upotrebljena na hladnjaku, paljenju i zadnjem blatobranu, uz Aella nožne kontrole i Rough Crafts poklopac rezervoara za gorivo.

Zadržani su fabrički instrumenti, s tim što su dobili Carbon World kućište od karbona.

Sve u svemu, svaka čast na ideji. Još samo kad bi ljudi iz Ducatija izvukli neki zaključak iz ove kreacije.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 360Komentari