home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Honda predstavila novi CB650R

Honda CB650F se mogla pohvaliti pristojnim performansama, ali je u smislu stilskog izgleda bila previše obična.

Japanska kompanija sada tvrdi da će se to promeniti novom, potpuno restilizovanom verzijom – CB650R.

Nastavljajući stopama CB125R, CB300R i CB1000R, novi član 650 porodice je izgubio na težini, dobio na snazi, uz novi izgled koji donosi klasične elemente i kombinuje ih sa modernim stilom i tehnologijom.

Honda predstavila novi CB650R

Novi ram, rezervoar za gorivo i druge nove komponente za posledicu imaju 6 kilograma manje, a povećanje u maksimalnom broju obrtaja i određene promene na sistemu za dovod goriva i mehanici donose povećanje maksimalne snage od 5%.

Ram, koji je sam gotovo 2 kilograma lakši ima tvrđi centralni deo i fleksibilnije bočne stranice. Za kontrolu se napred brine nova 41-milimetarska Showa SFF viljuška, a tu je i nova Nissin kočiona čeljust sa 310-milimetarskim disk kočnicama.

Honda predstavila novi CB650R

Položaj u vožnji je nešto agresivniji, dok su ručice za 13 mm pomerene napred, a 8 mm niže, dok je sedište ostalo na istoj visini od 810 mm. Ispred vozača je nova LCD instrument tabla, ista kakva se nalazi na modelima CB500 porodice. Mada je lepa, šteta što se nisu odlučili za sofisticiraniju jedinicu kakva je npr. na CB1000R.

Uz više snage, obrtnog momenta i stila, novi CB srednje kategorije donosi i više zabave u vožnji.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 844Komentari