home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Husqvarna EE 5

Mašina koja donosi snagu motocikla od 50 kubika će se u prodaji naći od jula 2019, dok će jedino na američkom tržištu prodaja startovati nešto kasnije, tj. tek na jesen.

Cena na evropskom tržištu kreće od 5.000 evra.

Što se tiče detalja, ovaj mini dirtmotocikl proizvodi 5 kW snage iz svog motora na struju, ekvivalenta četvorotaktnom agregatu s unutrašnjim sagorevanjem zapremine 50 kubika.

Sa baterijom snage 907 Wh (48V sa 84 litijum-jonskih ćelija), vreme vožnje je ograničeno na 2 sata za u "normalnim" uslovima, tj. na 25 minuta u trkačkim.

Husqvarna EE 5

Punjenje bi trebalo da bude brzo, delimično zbog male veličine baterije, a Husqvarna navodi da se 80% baterije može naputini za 45 minuta, dok će za potpuno punjenje preko spoljašnjeg punjača biti potrebno skoro 70 minuta.

Motocikl ima šest režima vožnje i isporučuje se sa WP Suspension XACT viljuškama. Kompletna mašina izgleda pomalo grubo, svakako manje elegantno od npr. KTM Freeride E mašine, ali sa ovom cenom i nameno, to je svakako manje bitno.

Velika vest je ipak da polako, ali sigurno električni motocikli počinju da stižu od većih proizvođača.

Možda je manje interesantno da je prvi električni model Husqvarne ekvivalentan mašini od 50 kubika, ali sigurno je da je ovo samo prvi od mnogih električnih mašina koje će doći iz švedskog brenda.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 272Komentari