home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Harley-Davidson FLH

Poslednji motocikl Elvisa Prislija se nedavno našao na aukciji, gde je zaradio popriličnu svotu novca.

U pitanju je Harley-Davidson FLH iz 1976. godine, kog je „Kralj“ kupio svega tri meseca pre svoje smrti, a prešao je svega 202 km.

Proteklog vikenda je prodat na aukcijii to za cenu od 800.000 dolara (oko 731.300 evra), čime je postao treći najskuplji motocikl na svetu!

Sam motocikl je prodat neposredno pred Elvisovu smrt, lokalnom zastupniku Harley-Davidson motocikala, odakle je završio kod Tonija Rakovskog. Međutim, ni kod njega se nije dugo zadržao, već je završio u Pioneer muzeju automobila, u vlasništvu Dejva Gajslera, gde je proveo poslednjih 30 godina. Mašina je gotovo u savršenom stanju, a iako nema fotografija Elvisa na njoj, ima dosta dokaza koji potvrđuju njenu autentičnost.

Prisli je bio veliki ljubitelj dvotočkaša, ali nikada nije imao veliku kolekciju, jer ih je često poklanjao u dobrotvorne svrhe. Od 15 motocikala koji su se nalazili u njegovoj garaži, čak 11 je proizveo Harley-Davidson.

Mnogi su mislili da će motocikl uspeti da dostigne cenu od 2 miliona dolara na aukciji, ali se to nije dogodilo. Za sada, najskuplji motocikl prodat na jednoj aukciji je Vincent Black Lighting iz 1951, koji je prošle godine prodat za blizu 843.000 evra.

Uz motocikl, na aukciji se našla i Elvisova kožna jakna, koja je prodata za oko 36.500 evra.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 398Komentari