home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Bimota

Glasine koje stižu iz Italije sugerišu da je Kawasaki kupio kompaniju Bimota, kao i svu njenu intelektualnu svojinu.

Informacije o navodnoj transakciji su se pojavile na internetu, mada nema nikakvih detalja o njoj, niti se oni mogu negde naći, a konferencija za štampu se očekuje u narednim danima.

Ukoliko je ovo istina, sama informacija bi mogla da bude izuzetno interesantna, jer će definitivno dovesti do novih glasina o tome šta bi Kawasaki mogao da uradi sa poznatim italijanskim brendom.

Pre svega, da li Kawasaki planira da ponovo počne s proizvodnjom motocikala, što je problematični aspekt poslovanja kompanije koju su 2013. preuzeli švajcarski investitori. Doduše, teško je razumeti zašto bi Kawasaki želeo još jednog takmaca na ionako prepunom tržištu motocikala, ali imamo jedan argument za.

Naime, Kawasaki bi mogao da „restartuje“ Bimotu kako bi dobio što bolji pristup evropskom tržištu modela male kubikaže, pogotovo kada je sportska vertikala u pitanju. Dobili bi smo ograničene serije visoke cene, koje bi se uhvatile u koštac sa takođe poznatim italijanskim imenima kakva su Ducati i Aprilia.

I mada je ovakav scenario moguć, malo je verovatno da će tako biti. Umesto toga, sva je prilika da je Kawasaki kupio Bimotu zbog intelektualne svojine, ali i da bi sprečio nekog drugog da kupi ovaj (nekad) renomirani brend.

Dakle, u pitanju je pametna poslovna odluka, a ne neki ambiciozni planovi za ponovno pokretanje proizvodnje.

Ipak, više informacija očekujemo na predstojećoj konferenciji za medije. Ko zna, možda nas Japanci iznenade svojim planovima.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 455Komentari