home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
KTM 1290 Super Duke R

Znamo da novi KTM 1290 Super Duke R dolazi u varijanti za 2020, ali za svaki slučaj, kako bi otklonili svaku sumnju u to, Austrijanci su krenuli da golicaju maštu svojim modelom, čija premijera na očekuje na EICMA sajmu u Milanu.

Novi "teaser" video prikazuje tehničare KTM-a kako rade na motociklu. Uz video snimak ide i "hešteg" #GETDUKED.

Pažljivim posmatranjem uočavamo brojne naznake onoga što novi motocikl visokih performansi sa jednostranom viljuškom donosi. Čelični trelis ram izgleda identično onom na špijunskim fotografijama ove mašine.

Šta još znamo o ovom motociklu? Pa... prilično, a sva je prilika da ćemo imati gotovo potpuno novi dvotočkaš.

Šasija je bliža onoj kakvu ima RC8 superbajk, u kompletu sa niže postavljenim agregatom. To bi trebalo da ima bolje upravljačke karakeristike i osećaj u vožnji, istovremeno dajući sportskije osobine novom Super Duke R.

Agregat će doneti više snage i ispunjava Euro 5 emisione standarne, dok će određeno poboljšanje pretrpeti i paket elektronike.

Biće interesantno videti da li će Super Duke R doneti povećanje zapremine motora, ali svakako očekujemo da će njegov duh ostati isti, doduše uz nekoliko modifikacija. Tu su nova TFT instrument tabla i prenos, WP ogibljenje visokih performansi, Brembo Stylema kočnice.

Kao što smo već rekli, njegova premijera je zakazana za predstojeći EICMA salonu u Milanu.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 323Komentari