home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki

Suzuki će postati poslednje u nizu velikih imena moto industrije koje će ući u segment električnih skutera i motocikala.

Prema dostupnim informacijama, nova linije dvotočkaša na struju biće razvijena u Indji, a na tržište će stići naredne godine.

I mada tržište motocikala velike kubikaže trpi zbog brojnih „zelenih“ regulativa, sve više interesovanja privlaći segment električnih skutera, kako u Aziji, tako i na evropskom kontinentu.

Suzukijeva filijala u Indiji je nedavno saopštila da radi na električnoj platformi, za sada namenjenoj tamošnjem tržištu, ali nismo dobili potvrdu da li će u pitanju biti skuter ili motocikl.

I mada veliki broj lokalnih proizvođača u Indiji nudi električne modele, jer su tamošnje vlasti usvojile stroge emisione regulative, imamo i veliki broj stranih kompanija čije fabrike u smeštene u ovoj zemlje.U njihovom slučaju je, prosto, logično očekivati da će modeli biti dostupni i na drugim tržištima.

Nedavno je „procurela“ vest da Husqvarna radi na električnom skuteru, koji bi trebalo da bude dostupan kupcima širom sveta. To otvara mogućnost da i KTM radi na istom modelu, koji bi bio zasnovan na već dostupnom Bajaj Chetak dvotočkašu.

Uz KTM, koji planira i celu liniju električnih motocikala zavidnih performansi, i Honda i Yamaha ozbiljno razmišljaju o elektrifikaciji svojih modela. Očekuje se da će istim putem krenuti i Triumph, pogotovo jer tesno sarađuje sa indijskim gigantom kog smo malopre pomenuli, kompanijom Bajaj.

Suzuki je nedavno potvrdio da će smanjiti prisustvo svoje Bergman liije skutera u Evropi, zbog lošijih prodajnih rezultata. Upravo bi taj potez mogao da napravi mesta za novi model na električnoj platformi.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 150Komentari