home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Gryps

Grčka je jedno od mesta koje je ostavilo veliki trag na savremenu civilizaciju, od mitologije, olimpijskih igara, pa sve do demokratije.

Iz Grčke nam dolazi i motocikl koji vidite, nazvan Gryps (u prevodu, „grifin“) po drevnom simbolu snage i moći.

Grifin je mitološko biće sa telom lava i glavom i krilima orla. U ovom slučaju, lav je Harley-Davidson Sportster motocikl, koji je poslužio kao osnova za ovu kreaciju, delo jednom lokalnom prodajnog salona, koji je mašinu spremio za King of Kings takmičenje po meri napravljenih „Harlija“.

Gryps je znatno niži od originala, sa repozicioniranim rezervoarom za gorivo, agresivnijim izgledom, koji dodatno naglašava srebrna karoserija.

Gryps

Cilj je bio da motocikl podseća na mitološko biće: rezervoar je njegovo telo, prednji oklop – glava, dok bočni delovi predstavljaju krila i šape ovog čudovišta iz grčke mitologije.

Gryps

U takmičenju je imao 14 protivnika, kreacija drugih Harley-Davidson predstavništava širom sveta, a na kraju je Gryps osvojio drugo mesto, izgubivši titulu „Kralja kraljeva“ od meksičkog Apex Predator dvotočkaša.

King of Kings je bilo takmičenje koje se odravalo do ove godine, a predstavljalo je svojevrstan nastavak popularnog Battle of the Kings takmičenja. Pravila su bila jednostavna: osnova je morao da bude „Harli“, a vrednost čitavog sređivanja nije smela da pređe 6.000 evra. Naravno, finalna kreacija je takođe morao da bude drumski legalni motocikl.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 214Komentari