home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW X

Tokom poslednjih nekoliko godina, postalo je jasno da će električni motocikli polako, ali sigurno postati „mejnstrim“.

Danas veliki broj kompanija, kako novih, tako i velikih imena industrije, radi na dvotočkašima na struju.

Za većinu takvih mašina, na kojima se trenutno radi – jer ih je više u razvojnom procesu, nego na drumu – autonomija više ne predstavlja problem. Broj stanica za punjenje, bar na Zapadu, je porastao tokom poslednjih nekoliko godina, a i baterije su sve veće i veće.

BMW X

Ali šta raditi kod električnih modela, čija namena je da vozače vode tamo gde stanica za punjenje nema? U ovom trenutku, bar koliko mi znamo, niko ne radi na motociklu koji bi se autonomijom istakao u tolikoj meri.

Motocikl koji ovde vidite, na našu žalost, još uvek nije odmakao od renderinga, ali pokazuje kako bi se od električnih avanturističkih modela moglo nositi s pitanjem autonomije.

BMW X

Delo dizajnera Jaga Valina i inicijalno zamišljen kao BMW model, dizajnerske elemente uzima od custom kreacija španske radionice El Solitario MC i stvara paker koji definitivno do sada nismo imali priliku da vidimo.

Posebnu pažnju privlači bočna prikolica, u kojima nema mesta za putnika, već čija je svrha da nosi teret, ali i dodatne baterije koje bi omogućile veću autonomiju u otvorenim uslovima.

Svakako je inovativno rešenje, ali kako bi izgledalo na pravom dvotočkašu – još uvek nećemo videti.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 321Komentari